Capsuni Albion

Cei mai buni capsuni remontati care se gasesc acum pe piata romaneasca sunt capsuni din soiul ALBION.

In luna aprilie am cumparat 500 de stoloni din soiul ALBION  frigo(congelati)pe care ia-m plantat in solar si in camp, pe folie neagra de mulci Am plantat pe brazde cate doua randuri pe brazda si distanta intre brazde de 70 cm  Folia cumparata de mine avea latimea de 80 cm  grosinea de 0,08mm.  Instalatie de irigat prin picurare  a fost pusa intre cele doua randuri inainte de a se pune folia de mulci.Dupa ce am pus folia si am intins-o bine am trecut la plantarea stolonilor.Mai multe poze gasiti pe :                                                                            http://gradinahoby.sunphoto.ro/capsuni_Albion

 http://val2011.sunphoto.ro/Capsuni_Albion

Stoloni frigo ALBION Stoloni frigo ALBION , Este un soi care se poate cultiva in mai multe sisteme de cultura: tunel, solar câmp liber, gradina, hidrocultura, etc. Se pastreaza foarte bine dupa recoltare, si are o rezistenta mare la transport, fructe conice si uniforme, perfecte pentru comercializare. ALBION provine din încrucisarea între Diamante si o selectie CAL94.16-1 Albion  este mai aromat,are fructul mai uniform ,mai timpuriu si cu o rezistenta ridicata la temperaturi scazute fata de soiul  Diamante din care provine . Acest soi  este de o vigoare medie si productiva, cu frunze mari, adaptat la conditiile climatice mai uscate , continentale, în zonele ploioase se  recomanda cultivarea în spatii protejate. Foarte tolerant la temperaturile scazute. In timpul periodei de inflorire si de recoltarese recomanda irigare din abundeta cu instalatie de irigat prin picurare Este un soi remontant timpuriu. Fructul este de dimensiuni mari si foarte mari (media 30-35 gr.), cu forma lunga conica, culoarea fructului este un rosu stralucitor cu o pulpa de culoare deschisa. ALBION are excelente caracteristici organoleptice, cu o buna perioada de pastrare si cu un randament ridicat de fructificare. Se recomanda  o plantare timpurie ,de preferat un sol bine drenat,dar nici prea nisipos,in brazde de doua randuri. Distanta dintre randuri poate fi de 20-30 cm si intre plante de 25-30 cm.Distanta intre brazde va fi de 70 cm Daca se cultiva in tunele si dolarii,  planta are nevoie de o aerisire costanta pentru a se preveni inbolnavirea plantelor. Având o marime marea fructele sunt usor de cules cu un randament ridicat. Media de productie pe planta este mult peste 1,50 kg. în conditii optime de cultivare. Avantajele acestui soi in comparatie cu altele ar fi urmatoarele : productivitate foarte mare, fructe uniforme, frumoase, marimea fructelor:extra cu o aroma placuta. Un soi recomandat pentru culturile comerciale de capsuni. ALBION este sensibil la Anthracnose,dar la  fainare este rezistenta. În culturile  intensive  de productie ALBION are nevoie de  de fertilizare si un bun echilibru de micro- elemente (fier, mangan, etc.). În solarii si tunele, trebuie sa se evite umiditatea ridicata si temperaturile  mari fara ventilatie, deoarece aceste conditii climatice pot reduce  productivitatea . În culturile de câmp o cresterea di dezvoltare buna a plantelor protejeaza fructele  la bruma si arsuri  dar este necesar sa se faca preventiv tratament împotriva putregaiului cenusiu (Botrytis cinerea) si putregaiului de radacina (Rhizoctonia fragariae).

Foarte important!

Daca doriti ca plantele sa creasca mai bine ar trebui sa rupeti toate florile si stolonii ce mai apar in timpul verii, puteti lasa sa fructifice in septembrie astfel veti avea plante viguroase in anul al doile si puteti obtine recolte bogate si de calitate.Capsuni Albion

capsuni ALBIONcapsuni ALBION

About these ads

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.